Novice, Zanimivosti

Tonik za kri, veš kaj imam v mislih?

Veliko ljudi me zadnje čase sprašuje o korenini Dong Quai (Agelika sinensis),ki je znana tudi kot kitajska angelika ali ginseng za ženske.
Zato sem se odločila, da te spomnim kdaj in kako okrepiti krvni obtok in s tem izboljšati imunski sistem ter dvig energije.
Zelišče Angelike ali Dong Quai je zelo cenjeno kitajsko zelišče. Ima izjemne lastnosti na področju reproduktivnosti ženske.
Z vidika tradicionalne kitajske medicine je prepoznana kot sladka, trpka, grenka in topla. Vpliva na meridiane srca, jeter in vranice.
V tradicionalni kitajski medicini se kot tonik za kri uporablja že dolga tisočletja, saj ima splošen in krepčilen učinek na krvni obtok.
To je v pomoč ženskam s slabim menstrualnim tokom, nerednim mesečnim perilom ter slabotnostjo po ali pred mesečnem perilu.
Dokazano povečuje število rdečih krvničk (eritrocitov) deluje proti splošni utrujenosti in blagodejno vpliva pri blagi slabokrvnosti.
Dong Quai je močan antioksidant, kar pomeni, da varuje celice pred oksidativnimi poškodbami in hitro poveča absorbcijo hranilnih snovi, ki jih zaužijemo.
Ima sposobnost, da upočasnjuje znake staranja ter obvaruje pred škodljivimi vplivi sončnih žarkov.
Vsebuje fitoestrogene ti delujejo kot estrogen.
Uravnava delovanje estrogena, omejuje izločanje, kadar ga je preveč in spodbuja izločanje kadar ga je premalo.
Angelika ali Dong Quai vsebuje folno kislino, vitamin A, vitamin B, vitamin B12, fitokemikalije, ki pomagajo k proizvodnji belih krvnih celic, zmanjšuje različna vnetja.
Če povzamemo je Angelika ali Dong Quai zelo uspešna pri:
zdravljenju mene,
neplodnosti,
pomaga pri hitrejšemu okrevanju po porodu,
blaži menstrualne bolečine,
zdravi različne alergije,
uravnava krvni pritisk,
uporablja se pri zdravljenju srčne aritmije,
zdravljenju bolečin v prsih.

Angeliko lahko uporabljamo tako:
1 čajno žličko zmešamo v vodo, sok ali čaj.
Pijemo po požirkih. 30 dni.

 

Saj veš, vsi se učimo in več glav več ve!
Skupaj nam gre lažje in boljše, kar pogumno!
Imej krasen dan!
Odločitve, ki vodijo do pozitivnih sprememb, so naložba za naše počutje, kakovostno življenje ter ustvarjalnost na vseh področjih!

Tvoja Angelika