Novice, Zanimivosti

September je nov začetek!

Navadno dvakrat na leto “začnemo od začetka” – 1. septembra in 1. januarja. Nič ni narobe s tem, če se med poletjem nekoliko “zanemarimo” ali pa veselega decembra pojemo kakšen kolač več. Pomembno je, da ponovno stopimo nazaj na zdravo pot, kjer moramo poskrbeti za vsak detajl, ki bo prinesel zdravo zimo ter mirne noči.

Kaj vse je potrebno za okrepitev telesa?

“Hrana naj bo vaše zdravilo in vaše zdravilo naj bo hrana.” je Hipokrat že mnogo let nazaj rekel. Torej, pomembno je, kaj uživamo in kako prehrano kombiniramo. Seveda se poslužujemo sezonski prehrani – sedaj je na vrtu veliko sliv, hrušk, jabolk, fig,… Naravo izkoristi, kolikor imaš možnosti. Posegaj po svežem in ne preveč ohlajenem sadju in zelenjavi.

Počitek je res pomemben. Tudi narava se na zimo začne umirjat, živali gredo v zimski spanec. Zakaj mi tega ne zmoremo? Je tempo prevelik? Seveda, se razumemo. Vendar, če ne boš poskrbel/a zase, nihče drug te bo. Zvečer prej v posteljo, saj je tema znatno prej, kot poleti. Nepisano pravilo je tako – spati s sončnim zahodom in vstati s sončnim vzhodom. Ok, seveda je to nekoliko nemogoče, da bomo decembra v postelji že ob 17h, vendar, tudi težko fizične obremenitve (telovadba, šport), ne bomo počeli ob 20h!!!

Pozimi se krepimo in ne obratno!

Torej z vadbami, verjemi, izgubljamo veliko energije. Naj bo čez zimo naš šport kvečjemu rekreacija in ne profesionalizem! Lahkoten tek, joga, razgibavanje, hitra hoja, hribi,… Najbolj pa predlagamo meditacijo, pilates, jogo.

Katera superživila krepijo?

1. Zmagovalka je SPIRULINA – prej bi našteli, česa nima, kot kaj vse ima. Spirulino lahko uživamo vsi, neomejeno. Preberi več o njej TUKAJ.

unnamed (6)

2. CAMU CAMU – sadež z največ C vitamina, kar ga premore ta svet! C vitamin odlično vzdržuje naš imunski sistem, saj ga vseskozi potrebujemo. Imenujejo ga tudi sadež tisočerih limon. Preberi več TUKAJ.

VitaNatur_camu

3. ŠISANDRA – jogode vseh 5ih okusov. Kaj pravzaprav to pomeni? Po Tradicionalni kitajski medicini razvrščamo v elemente, 5 jih poznamo (ledvice, jetra, vranica, pljuča in srce). In ravno šisandra krepi vseh 5 elementov. Fantastična! Preberi več TUKAJ.

VitaNatur_sisandra_oboje

4. Zdrava sladila – zakaj jih tako imenujemo. Ker je sladkor strup in ker včasih brez sladkega ne moremo. takrat je alternativa naravno sladilo, kot so – Kokosov sladkor, Yacon v prahu, Lucuma, Meskvite, Ksilitol, Yacon v sirupu.

VitaNatur_kokosov_sladkor

 

5. Ter sva ostala, ki jih lahko na kupu najdete TUKAJ. 

VitaNatur_superzivila

 

September je tu! Ravno tako ponovni začetek in skrb zase! Naj bo zima zdrava, zadovoljna in razigrana!