Novice, Zanimivosti

Probiotiki

Probiotik je prehrambeni pripravek ali zdravilo, ki vsebuje takšne žive mikroorganizme, ki imajo blagodejen učinek na gostitelja (človeka).

Probiotike zaužijemo kot prehranska dopolnila ali kot hrano, pripravljeno z bakterijsko fermentacijo (jogurt, kefir, kislo zelje…). Obstaja več kot deset različnih probiotičnih bakterij, ki imajo dokazano koristi za zdravje, med njimi sta najbolj znani Lactobacillus in Bifidobacterium. Pomembno je, kateri probiotik izberemo, saj delujejo na različna zdravstvena stanja.

Črevesje je ključen organ v našem telesu, poleg možganov. Pravilno delovanje črevesja je izjemnega pomena za naše zdravje in dobro počutje. Star kitajski pregovor pravi: “smrt se začne v črevesju”. V tem je več resnice, kot se mi zavedamo. Težave v črevesju so lahko vzrok za našo utrujenost in slabo razpoloženje ter slab imunski sistem.

VIRIDIAN-NOVO

V kolikor jemljemo antibiotike ali druga zdravila, potem moramo toliko bolj poskrbeti za zdravje našega črevesja in “naseliti” čimveč živih mikroorganizmov, ki bodo skrbeli za naše telo.

Kakšne koristi probiotikov poznamo?

  • pomagajo pri prebavi
  • izboljšujejo intoleranco na laktozo
  • zavirajo rast bakterij, ki povzročajo bolezni
  • preprečujejo drisko
  • izboljšujejo imunost
  • naravno preprečujejo alergije

Nujni, nujni so za vse.

Probiotična kura (naše priporočilo):

Priporočamo, da neprekinjeno jemljete probiotike 2-3 mesece vsak dan, da telo ojačate z živimi mikroorganizmi. Nato 3 tedne pavze in ponovno jemanje (7 dni). Ponovno 3 tedne pavze in jemanje 7 dni. Tako ves čas.

V eni enoti, ki jo zaužijemo, je dobro, da sta najmanj dve milijardi živih mikroorganizmov.

Naša ponudba probiotikov Viridian –> klikni TUKAJ.