Novice, Recepti

Presni jabolčni štrudelj

Na sobotno jutro smo se odpravili na koprsko tržnico, po BRKINSKA JABOLKA in domačo ALBUMINSKO SKUTO. In zakaj ne bi namesto običajnega pečenega jabolčnega štrudlja, naredili presnega? Tak je super čisto za vse, ki obožujete sladice iz jabolk! in čisto brez sladkorja. In že en kos te bo nasitil!!!

RECEPT za cca 6 kosov

Sestavine za testo:

  • 1 skodelica mandljev in lešnikov
  • 3/4 skodelice datljev

Sestavine za nadev:

  • 3 naribana jabolka
  • sok pol limone
  • 3 velike žlice albuminske skute
  • sok narobanih jabolk
  • cimet
  • vanilija
  • orehi

Postopek priprave:

Mandlje, lešnike in datelje namočimo v vodi za cca 2 uri.
Vzamemo jih iz vode (vodo odlijemo) in jih zmeljemo v kavnem mlinčku.
Zmlete lešnike in datelje damo v posodo, ki ji postopma dodamo svežo vodo – po občutku, da dobimo kompaktno maso. nato to maso namažemo cca. 0,5 cm debelo na peki papir.
Čez testo namažemo skuto približno 1 cm debelo ali manj, ki smo ji v posodi dodali nekaj soka od naribanih jabolk. Dodamo toliko soka da postane skuta mazljiva.
Naribamo jabolka, lahko kar z olupkom. Nekoliko odcedimo sok, ki je nastal pri ribanju (ga dodamo po občutku v skuto). V naribana jabolka dodamo sok polovice limone, malo cimeta in ščepec vanilije. Premešamo in namažemo čez skuto.

Sladico lahko takoj pojemo ali postavimo za nekaj časa v hladilnik.
Preden postrežemo posujemo na vrh še mlete orehe.

p.s. sok naribanih jabolk, ki ti ostane, je super za popiti – odličen za prebavo

 

Dober tek!

VitaNatur_jabolcni_strudelj_presni VitaNatur_jabolcni_strudelj_presni2