Torta, predvsem presna je tako za oči kot želodček, ena najljubših jedi. Tokrat smo se v VitaNatur poigrali z okusi in nastala je ta super dobra torta, s pomarančno-čokoladnim okusom.
Za premer približno 16-17 cm torte v treh plasteh…
Podlaga:
- 200 g manldjev
- 80 g datljev
- 2 žlici kakava
- 1 žlička kokosovega olja
- 2 žlički yacon sirupa
- cimet
Pomarančna plast:
- 200g namočenih indijskih oreščkov
- 1 dcl pomarančnega soka
- lupinica 2 bio pomaranč
- 2 žlici yacon sirupa
- 40 g kokosovega olja (stopljenega)
Čokoladna plast:
- 0,5 dcl yacon sirupa
- 40g kakavovega masla
- 50 g presnega kakava
Priprava:
Vsako plast posebej zmiksamo in prelijemo v model torte. Ohladimo in torto hranimo v hladilniku.
Pomarančno – čokoladni dober tek!