Novice, Recepti

Presna torta – borovnice in jagode

Čeprav je zima,…jagode in borovnice imamo lahko zamrznjene vso zimo. Namesto njih pa izberemo katerokoli sadje po okusu.

Kaj potrebujemo za torto, ki je velika za približno 12 kosov:

Spodnja plast –

Zgornja plast –

            • 200 g indijskih oreščkov
            • pest borovnic
            • pest gozdnih jagod
            • 50-100 g kokosovega olja

Priprava:

Spodnja plast: Mandlje zmiksamo do gladkega, jim dodamo namočene datlje ter kokosovo olje in zmešamo skupaj. Maso damo v model za torto.

Zgornja plast: Indijske oreščke zmiksamo do gladkega in jih ločimo na polovico. Eni polovici damo borovnice in polovico olja, drugi polovici pa jagode in ostanek kokosovega olja. Vsako od polovic posebej zmešamo skupaj in plastimo nad spodnjo plastjo.

Na vrhu torto lahko okrasimo z mandlji v lističih,kokosovo moko ali konopljinimi semeni. Čez pa posujemo še borovnice.

Torta je pripravljena. Položimo jo v hladilnik, da se ohladi. V roku ene ure jo lahko narežemo.

VitaNatur_gozdni_torta