Še en super zajtrk, ki je hitro pripravljen in zelooooo okusen.
Potrebujem:
- 2 skodelici pirine moke
- ščepec soli
- 2 žlici kokosovega sladkorja
- 4 žličke vinskega kamna
- 2 jajci
- 1 skodelica in pol svežega mleka
- 1/3 skodelice surovega masla
- ščepev vanilije v prahu
- kokosovo olje (žlička)
Priprava:
Za osnovni recept za vaflje pripravimo posodo za mešanje, vanjo stresemo jajca in kokosov sladkor. Vanilijo dodamo v posodo ter vse skupaj penasto umešamo.
Zmešamo moko in vinski kamen ter umešamo med jajca in sladkor, da dobimo gladko testo. Začinimo s ščepcem soli.
Nato zagrejemo pekač za vaflje, ki ga namastimo s kokosovim oljem. Za en vafelj vstavimo približno 1-2 žlici mase na sredino pekača, zapremo pokrov ter pečemo tako dolgo, da vafelj postane zlatorjave barve (2-3 minute)
POZOR: Pazi, da ne vzameš preveč testa, saj bo le to med peko izteklo iz pekača.
K vafljem paše domača marmelada ali pa domač čokoladni namaz – recept dobiš tukaj.