Kozmetika, Novice

Piling za telo in obraz

Piling je zelo pomemben, saj odstrani odmrle kožne celice in pripravi kožo, da je bolj dovzetna za negovalne učinkovine. Priporočamo, da ga opravljate dvakrat na teden. Če imate suho ali občutljivo kožo, pa je dovolj enkrat na teden, saj je koža že sama po sebi tanka, in če naredite piling, bo še tanjša.

Najstnikom se koža obnavlja na 14 dni, medtem ko odraslim, še zlasti po 40. letu, na 30 ali 40 dni.
Lahko si predstavljate, kaj lahko piling naredi vaši koži, če ga opravljate vsak dan. Koža sčasoma postane tanka, zato bolj občutljiva, veliko bolj dovzetna za sončne opekline in prehitro staranje. In ko se to zgodi, vam lahko pomaga samo dermatolog.
Piling je zelo pomemben, saj odstrani odmrle kožne celice in pripravi kožo, da je bolj dovzetna za negovalne učinkovine. Priporočamo, da ga opravljate dvakrat na teden. Če imate suho ali občutljivo kožo, pa je dovolj enkrat na teden, saj je koža že sama po sebi tanka, in če naredite piling, bo še tanjša.

Zakaj piling?

Koža naravno odvaja odmrle kožne celice tako, da se odstrani vrhnja plast in se začne luščiti. Piling pomeni, da z malce bolj grobimi izdelki sami fizično odstranimo te odmrle kožne celice. Piling lahko izvajate doma ali v salonu.

Obstajajo pa tudi tako imenovane piling maske. Piling naredite, ko si očistite obraz in preden nanesete negovalne izdelke.

Piling ima naslednje dobre učinke:

odstrani odmrle kožne celice in pripravi kožo za nadaljnjo nego,dovoli svežim kožnim celicam, da pridejo na površje, in zato se izboljša videz kože,negovalni izdelki po pilingu lažje prodrejo v globino kože in so zato učinkovitejši,izboljša se prekrvitev, celice dobijo več kisika in tako se izboljša tudi polt,zmanjša se hiperpigmentacija, saj se pigmentni deli kože odstranijo.

Piling za mastno kožo

Piling je odličen za mastno kožo, saj ima ta debelejšo plast, ki se imenuje epidermis, in je izpostavljena večjemu nastajanju sebuma, kar velikokrat povzroči nastajanje aken. Zato je piling kot globinsko čiščenje takšne kože – odstrani odmrle kožne celice, maščobe in nečistoče iz globokih por.

Piling za mastno kožo načeloma vsebuje nežen astrigenten učinek (antiseptično in zategovalno) z učinkovinami, kot so oreščki, čajevec, ognjič ali kumarica, ki kožo naredijo mehko in lahko zavirajo nastajanje aken. Piling za mastno kožo lahko izvajate dvakrat na teden.

Piling za moške

Večina moških ima rada piling, saj odstrani maščobo iz kože, ki jo imajo moški načeloma več kot ženske, hkrati pa tudi izboljša videz. Moški in ženske, ki imajo mastno kožo, pa le imajo nekaj skupnega: imajo debel epidermis, nagnjen k nastanku aken in pretiranemu sijaju. Pilingi za moške so pogosto bolj močni z več granulami ali trdnimi delci.

Piling za zrelo kožo (40+)

Ko se staramo, se obnova celic upočasni, tudi nastajanje novih ni tako pogosto kot sicer. To pomeni, da se vse več odmrlih kožnih celic ne odlušči. Piling močno priporočamo ljudem z zrelo kožo, saj ima odstranjevanje kožnih celic pomlajevalni učinek in videz kože se izboljša.

Piling za normalno kožo

Tudi za ljudi z normalno kožo je piling zelo pomemben. Izberite nežen in blag piling. Lahko ga izvajate enkrat do dvakrat na teden.

Piling za mešano kožo

Piling je še posebej pomemben za T-predel (čelo, nos, brada), ki je pri mešani koži bolj masten in dovzeten za nastajanje aken in ogrcev.

Piling za suho kožo

Piling za suho kožo naj bo nežen. Vaša koža porabi ves naraven sebum, ki ga proizvaja, da obdrži vlažnost.

Kaj si je treba zapomniti?

Ko delate piling, vedno uporabljajte mlačno vodo. Če ga boste nanašali na suho kožo, je učinek lahko zelo neprijeten.Na obrazu nikoli ne uporabljajte pilinga za telo.Nikoli ne uporabljajte ličil takoj po pilingu, zato je piling najbolje narediti, preden greste spat.Ne izvajajte pilinga po britju.Ne uporabljajte pilinga, ki vsebuje lupine oreščkov, saj lahko te poškodujejo kožo.Preden kupite piling, ga vedno preizkusite na roki.

Naredimo si piling sami!
Potrebuješ:

 Vse sestavine damo v mikser in zmiksamo, na koncu dodamo nekaj kapljic eteričnega olja.

Piling za telo in obraz.

Piling za telo in obraz.