Kozmetika, Novice

Naravno sončenje

Pri sončenju pogosto posegamo po dišečih kremicah, oljih… z umetnimi dišavami. Lahko pa se odločimo za preprostejši in bolj zdrav način kot so kokosovo olje in kakavovo maslo. Sledeča lahko dobite tudi v naši trgovinici in jih lahko uporabljate na 1001 način.

Kakavovo maslo je zaradi svoje hranljivosti in obstojnosti pogosta sestavina kozmetičnih izdelkov. Kožo neguje, mehča in jo naredi prijetno dišečo.

Vsebuje vitamin E, ki deluje kot antioksidant, zato kožo delno tudi varuje pred poškodbami. UV faktorja kakavovo maslo sicer ne vsebuje, zato prepušča UV žarke, a zaradi vsebnosti antioksidantov blaži poškodbe, ki v koži nastanejo kot posledica delovanja prostih radikalov pod vplivom sončnih žarkov. Prispeva k hitrejši porjavelosti (ta pa predstavlja naravno zaščito kože pred soncem), ko smo izpostavljeni soncu in neguje opečeno kožo, učinkovito pa naj bi bilo tudi za odpravo strij oziroma njihovo manjšo opaznost.

Z njim se lahko na primer namažemo po sončenju ali zvečer po tuširanju. Uporabimo lahko samo kakavovo maslo, ali pa mu dodamo še več sestavin in izdelamo negovalno ploščico, ki jo lahko uporabimo tudi za masažo. Spravimo ga lahko tudi v obliko kreme, a naj se uporabi na obrazu raje izognejo osebe s problematično in mastno kožo.

VitaNatur_kakavovo_maslo