Novice, Recepti

Medenjaki s pirino moko

Medenjaki so v tem zimskem času zelo “in”. Da pa medenjakov ne kupujemo, je tukaj recept, kako se izogniti vsem konzervansom in ostalim dodatkom, ki jih dobimo ob nakupu v trgovini.

Kaj potrebujem:

Predpriprava:

Med pristavimo in zelo počasi segrejemo. Moko presejemo v skledo. Dodamo začimbno mešanico in dobro premešamo. Med odstavimo in dodamo sodo bikarbono. Pazljivo premešamo, pri čemer se naredi pena, zato pazimo, da nam ne skipi. Zmehčano maslo penasto umešamo. Med nadaljnjim miksanjem mu izmenoma primešamo med, sladkor, jajci in začinjeno moko. Testo pokrijemo s prozorno folijo in za 60 minut položimo v hladilnik.

Priprava:

Pekač obložimo s peki papirjem. Pečico segrejemo na 170 °C. Iz testa oblikujemo kroglice, ki jih polagamo v pekač. Med njimi puščamo nekaj prostora, ker medenjaki med pečenjem nekoliko narastejo. Pekač za 10 do 12 minut položimo v segreto pečico. Pečene medenjake ohladimo. Po okusu jih oblijemo s čokoladno glazuro (kokosovo olje, kokosov sladkor in presni kakav).

Če so medenjaki pretrdi, jih zložimo v pločevinasto škatlo s pokrovom, v katerega položimo tudi košček jabolka. Jabolko bo oddalo vlago, ki zmehča medenjake.

VitaNatur_medenjaki