Novice, Recepti

Malinova presna torta

Kiselkasto – sladek okus se navadimo dokaj hitro. Naberemo jih v naravi, kupimo sveže v trgovini ali pa izberemo zamrznjeno različico. Vse obožujemo.

Pašejo pa seveda tudi v torte, tako pečene kot presne.

 

Potrebujemo:
**250 g malin
**200 g oreščkov (indijskih)
**yacon ali kokosov sladkor
**2 žlici presnega kakava
**50-100 g kokosovega olja

Priprava:
Oreščke namakamo čez noč. Vodo odlijemo ter dolijemo svežo vodo (približno pol dcl). Zmiksamo oreščke do gladkega. Lahko predhodno brez vode oreščke zmeljemo v kavnem mlinčku. Dodamo približno dve žlici kokosovega olje in presnega kakava ter ponovno zmešamo. Prelijemo v model za torto ali podobno posodo. Maline zmiksamo s kokosovim oljem ter jim dodamo nekaj sladila (yacon ali kokosov sladkor – po občutku) ter prelijemo maso čez prvo plast. Lahko poljubno okrasimo (kokosova moka, narezani mandlji,…).

Postavimo v hladilnik, da se primerno ohladi in strdi. Postrežemo hladno.

Dober tek!