Motivacija, Novice, Prehrana, Recepti

Klorela v smoothiju – zakaj pa ne?

Zeleni smoothie – rudnik klorofila– “kri” rastlin, ki je bogat izvor naravnih mineralnih snovi, vitaminov, proteinov oz. beljakovin, mikroelementov in mikrohranilnih snovi. Klorofil pomaga iz našega organizma izločati težke kovine, ki jih vnašamo v telo skupaj s hrano in s tem razstruplja telo.

Osnova, ki jo upoštevaj, ko si pripravljaš smoothije! Zelenih smoothijev, ki so polni mineralov, vitaminov, aminokislin, mikroelementov in mikrohranilnih snovi, je osnova sezonska, ekološka in surova zelena zelenjava (špinača, rukola, zeleni radič ali solata, blitva, peteršilj, zelena, regrat, koprive, kodrolistni ohrovt …) in sezonsko lokalno sadje (jabolko, hruške, pomaranče, grenivke, limona …).

Za še večji razstrupljevalni učinek in za krepitev imunskega sistema lahko dodaš še piko na i: alga klorela in spirulina (vežeta strupe in težke kovine ter alkalizirata), ječmenova ali pšenična trava (nase vežeta strupe iz telesa, alkalizirata in vsebujeta ogromno vitaminov), chia semena (učinkujejo kot črevesna metla), lanena semena (fantastičen vir omega-3 maščobnih kislin, ki jih v sodobni prehrani pogosto primanjkuje in jih lahko vneseš v telo le s hrano), goji in acai jagode (bomba antioksidantov),

V primeru, da nimaš večine sestavin, lahko smoothie zelo poenostaviš in v mešalniku zmešaš zgolj nekaj surove zeleno-listnate zelenjave, sok limone, jabolko (ali hruško, kivi, pomarančo). Tako se bo hitro in enostavno pripravil učinkovit smoothie za razstrupljanje.Za začetek predlagam, da uporabite manj zelenja (npr. samo 1 list blitve ali samo par listov špinače), potem pa sčasoma povečate količino. Po okusu. Brbončice se hitro navadijo in kmalu bodo začele hrepeneti po zelenju, kar je najbolj pomembno! Telo bo zelo hvaležno. Pomembno je, da uporabiš čim več različnih vrst zelenolistne zelenjave, saj s tem v telo vneseš več različnih mineralov, vitaminov in hranil hkrati. Za osnovo vedno vzami ekološko pridelano zelenjavo ali sadje! Zdaj v tem času narava ponuja veliko dobrin, pojdi v naravo, telo ti bo v celoti hvaležno.

Kaj še ne smeš pozabiti, ko mešaš zelene razstrupljevalne smoothije?

Eksperimentirati in preizkušati. Predvsem ne kompliciraj – to ti priporočam!

V smoothie vmešaj kar imaš trenutno doma.

Smoothiji so polni vlaknin, tako da lepo zapolnijo želodec in poskrbijo z energijo do naslednjega obroka ( in pazi na misli in občutke, ko pripravljaš hrano, napitke).

In tako kot vedno, moram, moram spomniti, da boš ohranil/-a zdravo telo, si je treba vzeti le pet minut na dan in poskrbeti za tri osnovne stvari: hrano, aktivnost in počitek, vrstni red si izberi sam/-a.

Ne pozabi nase, dragocen/-a si!

Lep pozdrav,

narava te čaka!