Kozmetika, Novice

Kako odpraviti strije?

Nad strije z naravnimi pripravki

Strije so kožne gube, ki nastanejo zaradi stanjšanja in izgube elastičnosti kože. Prepoznamo jih kot rdečkaste, privzdignjene črte, ki pozneje postanejo modrikasto rožnate, na koncu pa se izravnajo in zbledijo. Tako navadno ostanejo svetlejše proge. Strije se na primer pojavijo v času mladostne hitre rasti, pogosto pa spremljajo tudi nosečnost – imelo naj bi jih kar 75 odstotkov nosečnic, pojavijo pa se na prsih, stegnih in spodnjem delu trebuha.
Z nekaj pomoči narave lahko izrazitost strij močno omilimo.

Poskrbi za ustrezno vlaženje

Najpomembnejše je, da je tvoja koža ves čas optimalno navlažena. Poskrbi za to, da boš popila dovolj vode, da boš kožo primerno vlažila ter se izogibala uživanju kofeina in sladkih pijač.

Oljčno olje/vitamin E/kokosovo olje

Oljčno olje je bogato z vitaminom E, ki nevtralizira delovanje prostih radikalov ter poskrbi, da je koža prožna, strije pa manj vidne. Oljčno olje lahko nadomestite tudi s kokosovim oljem.

Jajčni beljak

Jajčni beljak bo na vaši koži naredil prave čudeže. Nanesite ga na kožo in pospešite celjenje.

Limonin sok

Limonin sok odlično posvetli kožo. In podobno deluje tudi na strije – nanesi ga na področja, kjer so se ti pojavile strije in videz slednjih bo manj izrazit. Ko limonin sok naneseš na kožo, je zelo pomembno, da počakaš, da se posuši. Za najboljše rezultate priporočamo redno uporabo.

Kakavovo ali karitejevo maslo

Kakavovo ali karitejevo maslo lahko koži pomagata, da se hitreje obnovi in zaceli. Po njuni uporabi je koža svilnato mehka. Z redno uporabo kakavovega masla lahko celo preprečiš nastanek novih strij.

Eterična olja

Nekaj kapljic eteričnega olja lahko zmešaš s katerim drugim rastlinskim oljem (predlagamo oljčno, kokosovo, mandljevo, jojobino olje …) in nanesi na strije. Določena eterična olja se pri zmanjševanju izrazitega videza strij še posebej dobro obnesejo. To so eterično olje sivke, geranije, vrtnice, mirte …

Aloe vera

Aloe vera je eno najboljših zdravilnih rastlin za tvojo kožo. Poleg tega, da odlično zdravi opekline, pravi čudež naredi tudi pri strijah. Čisti gel aloe vere nanesi na območje, kjer so se pojavile strije in počakaj, da se gel dobro vpije v kožo. Gel aloe vere lahko zmešaš tudi z vitaminom E in mešanico naneseš na kožo.

Poskusite z oljem pšeničnih kalčkov

Čeprav še ne obstajajo znanstveni dokazi o njegovi učinkovitosti proti strijam, pa nekatere raziskave vendarle nakazujejo, da naj bi olje pšeničnih kalčkov lahko pomagalo zmanjševati videz strij. Priporočamo, da nekaj olja z vatirano blazinico naneseš na področje s strijami in pustiš, da se olje vpije. Postopek ponavljaj do trikrat dnevn

o.VitaNatur_strije