Kozmetika, Novice

Kako negovati lase?

Velikokrat ko stojimo v drogerijah pred široko paleto izdelkov za lase se sprašujemo, kateri izdelek izbrati? Vsak od njih nam ponuja “čudeže”, če ga kupimo.

Vsak izdelek po svoje privlači z različnimi dodanimi naravnimi sestavinami kot so med, oljčno olje, arganovo olje, čebelji vosek, kokosovo olje, itd. Zakaj nas ravno to privlači? Ker je seveda naravno in dobro. Poskusi kdaj prebrati vse sestavine kaj vsebuje posamičen izdelek in ostal/a boš presenečen/a! Te izpostavljene naravne sestavine kot smo jih omenili jih sebujejo le za vzorec.

Zakaj bi torej nasedali raznim reklamam in vonjem, ko pa imamo prav te sestavine doma!

Zakaj ko pridemo od frizerke so lasje tako lepi, sijoči in voljni, ko pa si doma operemo lase nikakor ne dosežemo tega učinka?

Vsakič, ko lase šamponiramo (za dobro oprane lase je potrebno 2x), to tudi temeljito – TEMELJITO speremo! To pomeni, da toliko časa spiramo šampon, da ga pod roko ne čutimo več. Lasje morajo “škripat” in takrat so čisti.

Kaj se zgodi če ostanejo sledi šampona? Lasje se hitro mastijo – že drugi dan niso več voljni, zgledajo “težki” in začne vas srbeti lasišče.

Enako velja ob uporabi balzama. Vedno ko nekaj nanesemo na lase, to tudi temeljito speremo.

Domači šampon za lase naredimo tako preprosto:

2 žlici sode
1 žlica kisa

Zmešamo in s tem si operemo lase. Lahko dodamo tudi par kapljic limoninega soka.

Balzam za lase:

3 žlice kokosovega olja
1 žlica meda

Sestavini zmešamo in pustimo delovati 15 min nato speremo.

Čisto na koncu, na posušene lase vam priporočam da si v rokah razmažete kokosovo olje (za lešnik veliko) in s tem si nahranite lase po dolžini in konice las. nikakor ne po lasišču.

Lasje bodo znova zaživeli v 100% naravnih sestavinah iz vaše kuhinje.

Kar je dobro za želodec, je dobro tudi za kožo. – in lase 🙂

VitaNatur_nega_las