Kozmetika, Novice

Kako naravno pobelimo zobe

Zelo pomembno je imeti bleščeč nasmeh, saj je to prva stvar, ki jo ljudje opazijo pri drugih. Najverjetneje je že prav vsak pomislil na beljenje zob, na tisti pravi ameriški nasmeh 🙂

Žal je skoraj vsak preparat – pasta, lističi, serumi…. zasnovan na peroksidu, ki pa uničuje sklenino in naredimo s tem več škode našim zobem kot koristi.

Izdelki za beljenje zob lahko delajo čudeže, ampak, če jih uporabljaš preveč pogosto lahko poškodujejo sklenino tvojih zob, zato moraš biti zelo previden/a, kaj izbereš. Nikoli ne izberi izdelka, ki je preveč agresiven, ampak se odločite za enega, ki bo ohranil stanje tvojih zob. Da bi povečali učinek lahko poskusiš nekaj naravnih načinov za beljenje zob. Seveda, te metode ne bodo tako učinkovite kot profesionalne, ampak na noben način ne bodo škodile tvojim zobem.
Hrustljava zelenjava, kot so korenje, jabolka, hruške delujejo kot naravne snovi za brušenje in pomagajo odstraniti lepljive snovi iz vaših zob.

Jedilna soda- je idealen način za odstranjevanje madežev ima pa tudi močan antibakterijski učinek. Mnoge zobne paste vsebujejo sodo bikarbono. Lahko pa jo uporabite tudi sami, ko si umivate zobe.

Kako si doma pripravimo pasto za beljenje zob:

2 žliči sode bikarbone

sok pol limone

Oboje zmešamo skupaj z zobno ščetko in nanesemo na zobe. Nekaj minut ščetkamo, tako kot bi si prali zobe, nato pa speremo z vodo.

Rezultat je viden že po prvem poskusu 🙂

VitaNatur_pobelimo_zobe