Prehrana, Recepti

Kaj jesti za zajtrk – 4 ideje

Zate imamo pripravljene ideje za zajtrk. Vemo, da je to tisti obrok, kjer najpogosteje razmišljaš, kaj je dobro jesti, da bomo ohranjali zdravje in telesno težo. Torej nekaj idej:

1. Prosena kaša z gozdnimi sadeži (Skuhamo proseno kašo in ji dodamo pokuhane gozdne sadeže. Po želji sladkamo z zdravim sladilom. Proseno kašo lahko že zvečer pripravimo, zjutraj pa samo segrejemo skupaj z gozdnimi sadeži.)

VitaNatur_prosena_kasa_gozdni

2. Zeleni smuti (Smuti je super za začetek deva, saj v enem obroku užijemo veliko zelenjave in tekočine hkrati. Poljubno izberemo tudi kakšno enoto sadja. Naj bo količine zelenjave in sadja čim več, v razmerju pa zelenjava : sadju – 80% : 20%. Pomembno je dodati tudi nekaj maščobe – lahko v obliki olja ali oreščkov)

Smuti

3. “Fritaja” s poljubno zelenjavo (Dobro se prilega paprika ali por. Super je, če fritajo cvrete na kokosovi maščobi, da se izognemo slabim maščobam.)

pexels-photo-89238

4. Domač pirin kruh z zelenjavo (Lahko je tudi kakšen drugi domači kruh. Kuhano jajce je super, v kolikor zraven poješ še obilico zelenjave).

tomatoes-eggs-dish-the-green-plate-51163

Naj bo zajtrk resnično tvoj prvi obrok in ga ne spuščaj nikoli. Še ena majhna skrivnost – če boš zjutraj jedel/a veliko in ne preveč sladko, boš ves dan dlje sit/a in potreba po sladkem bo manjša. Preverjeno!