GDPR in splošni pogoji

VITANATUR PREHRANSKA DOPOLNILA

Splošni pogoji

Ti pogoji poslovanja določajo pogoje nakupa izdelkov preko spletne strani VitaNatur, ki je dostopna na povezavi http://vitanatur.si (v nadaljevanju: »spletna stran«) in jo upravlja VitaNatur Silvija Butala s.p. Mestinje 56b; 3241 Podplat

Pred oddajo naročila obvezno skrbno preberite pogoje poslovanja in varovanja osebnih podatkov.



Vsebine na spletni strani so za informativno in izobraževalno rabo ter niso mišljene kot nadomestek za zdravniško posvetovanje.
O uporabnosti naših nasvetov in predlogov se glede na svoje zdravstveno stanje posvetujte s svojim zdravnikom.



Pred nakupom preko spletne strani, prosimo, preberite:

1. Pogoji poslovanja, dostavo ter politiko zasebnosti, ki se nanaša na varstvo vaše
zasebnosti in osebnih podatkov

VARSTVO OSEBNIH PODATKOV

Spletna trgovina VitaNatur Silvija Butala s.p. jamči za varnost osebnih podatkov in z njimi ravna v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov. Osebnih podatkov
v nobenem primeru ne bomo posredovali tretjim, oz. nepooblaščenim osebam. Ponudnik se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov uporabnika.
Ponudnik bo osebne podatke uporabil izključno za potrebe izpolnitve naročila (pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov) in ostalo potrebno komunikacijo.

SPLOŠNA UREDBA O VARSTVU OSEBNIH PODATKOV – GDPR

1. Podatke, ki jih zbiramo:
–          Ime in Priimek, Naslov, telefonsko številko in elektronski naslov
–          Datum in časa dostopa obiska spletnega mesta

1. Pravna podlaga za obdelavo osebnih podatkov je v primeru naročila (pogodbe – nakupa na daljavo) , kar pomeni , da stranka privoli v osebno privolitev obdelave
podatkov.

2. Osebni podatki se obdelujejo za namen komuniciranja po e-pošti, sms-u ali telefonu z namenom obdelave naročila, odgovora na posameznikovo  vprašanje ali povpraševanje. V primeru soglasja z obveščanjem o novih ponudbah na spletni strani www.vitanatur.si se osebni podatki obdelujejo z namenom obveščanja po e-pošti.

IP naslov ter datum in čas obiska spletnega mesta se obdelujejo zaradi preprečevanja zlorab.

Če ste podali privolitev za obveščanje o novostih v spletni trgovini www.vitanatur.si hranimo vaš e-naslov trajno oz. do vašega preklica. Vpisane osebne podatke pri naročilu hranimo toliko časa dokler lahko vitanatur.si in posameznik drug proti drugemu uveljavljata pravne zahtevke na podlagi sklenjene pogodbe.

Po preteku obdobja hrambe osebne podatke učinkovito in trajno izbrišemo.

1. Posredovanje osebnih podatkov je prostovoljno, posameznik osebnih podatkov ni dolžan posredovati, vendar pa v primeru, da jih ne posreduje ne more prejeti blaga, storitev ali odgovora na svoje vprašanje, ter informacij o novostih na spletni strani. Katere podatke je potrebno posredovati je navedeno pri posameznem spletnem obrazcu.
2. Osebnih podatkov posameznikov ne posredujemo nepooblaščenim osebam, razen tistim, ki izvajajo določena opravila v zvezi z obdelavo podatkov, na podlagi pisne pogodbe vitanatur.si spletno trgovino , VitaNatur Silvija Butala s.p.

Podjetje VitaNatur Silvija Butala s.p. spoštuje vašo zasebnost in v skladu z zakonodajo (Zakon o varstvu osebnih podatkov ZVOP-2, Ur. l. RS št. 94/07 in GDPR), zato na
spletni strani www.vitanatur.si  izvajamo vse aktivnosti za zaščito in etično ravnanje z vašimi osebnimi podatki.

V kolikor želite dodatna pojasnila v zvezi s politiko varovanja osebnih podatkov nam lahko pišete na vitanatur22@gmail.com

Z uporabo spletne strani sprejemate in soglašate z vsemi določbami teh pogojev poslovanja, ki vključujejo tudi vse povezave kot njihove sestavne dele in potrjujete, da
ste bili seznanjeni s politiko zasebnosti. Bistvene lastnosti izdelkov, cene, vključno z vsemi davki in drugimi dajatvami ter podatki o načinu plačila in dobave veljajo v trenutku dokončne potrditve naročila. V primeru morebitne spremembe roka dobave vas bomo ustrezno in pravočasno obvestili. Cena izdelka in strošek poštnine so razvidni v nakupovalni košarici še preden zaključite naročilo. Prav tako boste o vseh podatkih o vašem spletnem naročilu obveščeni na elektronski naslov, ki ste ga navedli v nakupovalni košarici pri vnosu vaših podatkov. Če le-tega ne prejmete, obstaja možnost, da ste navedli napačen elektronski naslov. V takšnem primeru vas prosimo,
da nas kontaktirate preko elektronskega naslova vitanatur22@gmail.com (jezik komunikacije naj bo slovenščina ali hrvaščina; uporabniki naj pošljejo elektronsko sporočilo za kakršnekoli ugovore, pripombe, vprašanja ali izjave) ali pokličete na telefonsko številko: 040 720 945

Informacije o nas:
VitaNatur Silvija Butala s.p. Mestinje 56b; 3241 Podplat.

2. Podatki o dostavi (stroški dostave) in odpremi blaga

Izdelki, ki so na zalogi, bodo dostavljeni v roku 10 delovnih dni, šteto od dneva dokončne potrditve vašega naročila. Dostave in odkupnega poslovanja VitaNatur izdelkov bodo dostavljeni preko dostavne službe PTT in se zaračunavajo po veljavnem ceniku z dodatkom stroškov za manipulacije in pakiranje, v višini: 3,90 €
Pri prevzemu odkupne pošiljke zaračuna še poštne provizije za prenos. Če naročenih izdelkov ne bomo mogli dostaviti v predvidenem času, vas bomo o tem obvestili,
pri čimer bomo uporabili vaše kontaktne podatke, ki ste nam jih zaupali ob naročilu. Kupnino poravnat ob prevzemu. Stroški poštnine so v vsakem primeru razvidni iz nakupovalne košarice, še preden zaključite naročilo. Stroške poštnine plača VitaNatur v primeru naročila nad 50€.

3. Cene

Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo v naprej določene veljavnosti.
Cene veljajo v primeru plačila z zgoraj navedenimi načini plačila, pod zgoraj navedenimi pogoji.
Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku, ko ponudnik potrdi naročilo (kupec prejme elektronsko sporočilo »Hvala za vaše naročilo«). Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za ponudnika kot za kupca.

4. Plačilo

V spletni prodajalni so omogočeni naslednji načini plačila:
– plačilo po povzetju z gotovino ob prevzemu (v tem primeru Pošta Slovenije po svojem veljavnem ceniku zaračuna še plačilo posebne položnice – trenutno ta znaša 1,50
EUR),
– plačilo po predračunu (predračun boste prejeli po e-pošti).

Plačilni pogoji:
– plačilo po povzetju, nakazilo na TRR, PayPall, in/ali po predračunu.

5. Reševanje pritožb

Če potrebujete kakršnokoli nadaljnjo pomoč v zvezi z vašim naročilom, ne odlašajte in nam pošljite elektronsko sporočilo na vitanatur22@gmail.com ali nas pokličite na telefonsko številko 040 720 945. Če je bilo sporočilo uspešno posredovano, se vam bo na spletni strani izpisal tekst ”Naročilo je bilo uspešno oddano”. Poleg tega
vam bo na elektronski naslov, ki ste ga vnesli v 2. koraku, poslano elektronsko sporočilo s podrobnostmi vašega naročila.

6. Nakupna pogodba

Nakupna pogodba je sklenjena, ko ob dostavi izdelkov s podpisom potrdite sprejem in strinjanje s priloženo pisno ponudbo. Nakupna pogodba se sklene v slovenskem jeziku. Ti pogoji poslovanja so sestavni del nakupne pogodbe.

7. Varnost in varovanje osebnih podatkov

Ponudnik uporablja ustrezna tehnološka in organizacijska sredstva za zaščito prenosa in shranjevanja osebnih podatkov, naročil ter plačil. Podjetje se pri svojem poslovanju zavzema za korektno uporabo osebnih podatkov. V skladu z Zakonom o varovanju osebnih podatkov je podjetje zavezano k varovanju osebnih podatkov.

Katere podatke zbiramo:
– Ime
– Priimek
– elektronski naslov
– telefonska številka
– naslov za dostavo
– mesto
– poštno številko
– vse ostale informacije, ki nam jih boste zaupali v sklopu dodatnih navodil pri samem naročilu.

Elektronski naslov, ki nam ga zaupate ob registraciji je vključen samodejno v mailing listo. V kolikor teh komercialnih obvestil ne želite prejemati, se lahko od njih
enostavno odjavite s klikom odjava na koncu komercialnega e mail sporočila.

8. Identifikacija strank ob prevzemu izdelkov

Mi oziroma naša pooblaščena dostavna služba si pridržuje na primeren način preveriti istovetnost prevzemnika naročenih izdelkov (vpogled v osebne ali druge dokumente), saj s tem zagotovimo, da lahko izročimo izdelke pravemu naročniku.

9. Vračilo izdelkov

Kupec je dolžan takoj po prejetju blaga, blago preveriti za očitne napake. Če kupec ugotovi očitno napako, mora takoj o tem obvestiti ponudnika. V primeru da tega
ne stori, ne mora uveljavljati nobene odškodninske zahtevke do ponudnika zaradi očitnih napak. V primeru očitne napake, lahko kupec izbira med: nadomestitev blaga, znižanje prodajne cene ali vrnitev denarja. Ponudnik ni odgovoren za napake, ki so vidne, da so povzročene s strani kupca.

Reklamacija se ne upošteva:
– če ugotovimo, da je bilo blago poškodovano zaradi nepravilnega ali malomarnega
ravnanja kupca,
– če zraven ni priložena kopija računa
– če so blagu odstranjene originalne etikete – kartončki
– če so vidni znaki uporabe

10. Izključitev odgovornosti

Pridržujemo si pravico onemogočiti spletno stran ali onemogočiti dostop do nje zaradi tehničnih ali drugih težav in vzdrževanja, kar pomeni tudi onemogočenje ali oviro
za uporabo spletne trgovine. Nismo odgovorni za povrnitev morebitne škode ali stroškov, ki jih imate zaradi prenehanja, nedelovanja ali ovir pri delovanju spletne strani.
Ne zagotavljamo točnosti, popolnost in pravilnost vsebine, objavljene na spletni strani, niti ne prevzemamo odgovornosti za škodo, ki bi jo utegnili utrpeti zaradi zanašanja na objavljeno vsebino.

V primeru tehničnih težav na spletni strani si pridružujemo pravico preklicati oddana naročila, katere je tehnična napaka prizadela in nas v razmerju z vami iz tega naslova ne bremeni kakršno koli poplačilo morebitne škode. V primeru preklica naročil vas bomo obvestili v najkrajšem možnem času in vas seznanili z nadaljnjimi koraki.

Zagotoviti morate ustrezno varnost in zaupnost tistih podatkov, ki se uporabljajo za prijavo na spletni strani (elektronski naslov, geslo). Ne odgovarjamo za škodo, ki bi vam utegnila nastati zaradi nepooblaščenega razkritja ali uporabe podatkov za registracijo.

11. Uporaba prava in pristojnost

Pravna razmerja med vami, kot uporabniki spletne strani in nami, ki smo upravljavec spletne strani, se urejajo s predpisi Republike Slovenije. Morebitne spore bomo reševali po mirni poti in sporazumno, če pa to ne bo mogoče, bo za reševanje sporov pristojno sodišče. Ne priznavamo izven sodnega reševanja sporov. Za vsa razmerja ter za pravice in obveznosti, ki niso urejene s temi Splošnimi pogoji poslovanja, se smiselno uporabljajo določila Obligacijskega zakonika, Zakona o elektronskem poslovanju na trgu, Zakona o varstvu osebnih podatkov in Zakona o varstvu potrošnikov.

12. Odstop od pogodbe

Potrošnik lahko odstopi od pogodbe, sklenjene na daljavo ali zunaj poslovnih prostorov, z odstopno izjavo, ki jo poda na obrazcu. Obrazec lahko pošljete v elektronski ali pisni obliki na naslov.

13. Kontakt

Če potrebujete kakršne koli informacije ali pomoč pri spletni ponudbi, oddaje naročil, spletni dostavi, uporabi spletne strani ali vračil izdelkov, se lahko obrnete na nas preko e-mail naslova: vitanatur22@gmail.com ali pokličete na številko 040 720 945 vsak delovnik med 11h in 13h.

Želimo vam obilo prijetnih zdravih nakupov!

Nakupovalna košarica

Sign in

No account yet?

Za izboljšanje vaše izkušnje na naši spletni strani uporabljamo piškotke. Z brskanjem po tej spletni strani se strinjate z uporabo piškotkov.