Kozmetika, Novice

Depilacija s sladkorjem

S tem dejstvom, da je bel sladkor škodljiv smo že vsi seznanjeni. Sedaj pa, ko smo ga zamenjali z zdravimi sladili (kokosovim sladkorjem, yaconom, meskvite) in nam ostaja na policah, ga dejmo uporabiti za depilacijo, ker za drugo itak ni 😉

“Ubija” nas, naj “ubije” še nezaželene dlake.

Čeprav je “poletje” že mimo, smo rade videti urejene, kajne?
Depilacija s sladkorjem je starodavni način depilacije, ki izvira iz Egipta.

Sestavine za pripravo sladkorne paste:

  • 3 kavne skodelici sladkorja
  • 1/4 kavne skodelice vode
  • 1/4 kavne skodelice limoninega soka

Priprava:

V kozici zmešamo vse sestavine in pristavimo na ogenj. Ko začne vret še najprej mešamo in čakamo, da zmes spremeni barvo. Najprej bo nastala taka rahlo rumenkasta tekoča zmes, vedno bolj se bo sladkor topil in vrel, vedno bolj bo zmes temna. Meni se je zgodilo, da sem dala premalo sladkorja in ni nikakor htelo spremenit barve, zato res upoštevajte recept in dajte dosti sladkorja.
Torej – ko postane take temno zlate barve, prelijte v stekleno posodico in pustite, da se ohladi. Vse skupaj zgleda kot med.
Ko se hladi pa postaja vedno gostejše. V primeru, da je vse skupaj pretrdo (da ne moreš niti mazat) enostavno dajte na ogenj in malo pogrejte.

Seveda pazite, da se ne opečete, zato počakajte da se vse skupaj ohladi tako, da lahko brez problema zmes zajamete z roko.

Depilacija:
Poteka lahko na dva načina, s trakovi ali brez, koža pa mora biti čista in suha.

S trakovi :
Vzamite staro rjuho in jo razrežite na trake. Z roko zajamite maso, jo namažite na kožo in na vrh prilepite trak. Malo podrgnite in s hitrim potegom odstranite v smeri rasti dlak.

Brez trakov :
Z roko zajamite nekaj mase in jo namažite po koži. Masa je zelo podobna npr. plastelinu. Zelo fino se jo da raztegovat in mazat. Torej – namažite in s hitrim potegom odstranite v smeri rasti dlak. Potem jo spet pregnetite in uporabite znova. To maso lahko uporabite dva do trikrat, potem pa se več ne lepi tak fajn in jo je treba vrečt v smeti in ponovite postopek.

 

Depilacija s sladkorjem

Depilacija s sladkorjem