Novice, Vadba/šport

Bi tekli z VitaNatur ekipo?

Vabimo te v našo ekipo tekačev. VitaNatur se bo s tabo gibala na zdrav in zabaven način. In prav vsak bo lahko deležen druženja, torej nekateri boste lahko samo hodili. VitaNatur tekaška vadba je še posebej primerna za začetnike oz. za tiste, ki menite da ne pretečete niti kilometra, ali pa bi po daljšem premoru želeli ponovno teči.

Za koga in kaj bomo počeli

   • Tek za začetnike ali za tiste, ki bi želeli povečati količino km
   • 1x na teden na Bonifiki v Kopru
   • Predvidoma vsak petek ob 17ih (1 uro)
   • Tek, hoja, dihalne vaje, vaje za moč, vaje za krepitev mišic medeničnega dna, raztezne vaje, nasveti za prehrano pred in po treningu, zabava, druženje
   • 1x na mesec druženje v naravi z nordijsko hojo ali pohodom na kak hrib
   • Cena posameznega treninga 5 EUR (prvi trening je brezplačen)
   • Za več kot 4 obiske 15% popust pri nakupu superživil VitaNatur – za dobo 1 leta
   • sledijo presenečenja…

VitaNatur zagovarja zdravo vadbo in zelo blizu nam je razmišljanje tekaškega trenerja Urbana Praprotnika:

»Te je teka strah? Naj te pomirim, pravilni začetki s tekom so kot nedolžna ljubezenska spogledovanja. Pri tem si seveda ne smemo privoščili, da preskočimo mnogo drobnih korakov približevanja, ki nas privede do globokega dihanja. Bog obvaruj, da bi si privoščili, da gremo do konca že kar takoj na začetku. S tem bi bilo seveda skoraj zagotovo kmalu konec novega razmerja. Prava ljubezen se običajno razvija in raste počasi. Ne preslepimo se zaljubljenosti, ki zelo hitro zaplamti, a tudi hitro izgori, če nima goriva v pravi ljubezni. Za lepo in dolgotrajno ljubezensko razmerje s tekom se torej nekaj časa, a hkrati seveda tudi ne predolgo, le spogledujmo. Potem si privoščimo kratke zmenke, ko se dotaknemo le nekajkrat po nekaj sekund. Kljub temu, da so ti dotiki le kratki, nosijo v sebi močno sporočilo. Iz meseca v mesec si lahko dovolimo več in čutimo, da to kar damo od sebe, dobimo mnogokrat povrnjeno. To je prava ljubezen. Te pa nas zagotovo ni treba biti strah. Prej nasprotno, strah nas je lahko le tega, da je ne bi bilo, da je ne bi nikoli srečali. Izjemno težko pa jo bomo srečali kar doma na kavču. Če hočemo srečati to novo ljubezen, je treba stopiti ven in biti odprt za nova srečanja.«

Prijave

Vabimo te, da svojo informativno prijavo pošlješ na vitanatur22@gmail.com. Navedeš svoje tekaške izkušnje, kakšna imaš pričakovanja glede skupnih tekov z nami in ali imaš kake zdravstvene težave. Navedi še koliko in s katero športno aktivnostjo se že ukvarjaš. Vsekakor pa priporočamo, da če se dalj časa nisi gibal/a, imaš zdravstvene težave in prekomerno težo, da se preventivno pogovoriš z zdravnikom.

Kdo bo z vami

S tabo bo ekipa, ki že veliko let teče in se na tem področju izobražuje. Večino treningov bo s tabo Simona Glavan – vaditeljica športne rekreacije (sestra Maje Mahne – lastnica VitaNatur), ki sama že vrsto let teče in ji je tek v užitek. Tudi ona se je pred 9-imi leti lotila teka in ji je bil izziv preteči prvih 500 metrov. Ampak: “VSAK DAN JE PRILOŽNOST ZA NOV ZAČETEK.”

VitaNatur_tek

Tek trojk v Ljubljani